Packning

Innan flytt är det dags för packning! Du väljer om du vill packa allt själv eller om du vill ha hjälp av oss. Väljer du att packa själv går det bra att köpa ditt packmaterial av oss och i god tid få det levererat. 

Packmaterial 

Det viktigaste vid en flytt är att rätt material används så att inget av ditt gods blir skadat. Det material som finns att köpa av oss är: 

Flyttkartonger av typen dubbelwell. Dessa kartonger är svensktillverkade och håller för långa transporter. Man brukar räkna med att det går åt en flyttkartong per kvadratmeter, men det kan skifta.  För att smidigt packa kläder erbjuds garderobskartonger. Silkespapper och bubbelplast är bra att använda till packning av porslin och glas. Bubbelwellplast används för emballering av bland annat TV. Tavlor går att packa med bubbelwellplast men det finns även tavellådor av kartong. Sofföverdrag används som skydd på soffor så att tyget inte skadas eller smutsas ner. Sängöverdrag används som skydd på sängar så att madrassen inte skadas eller smutsas ner. Vid packning av exempelvis tavlor och skulpturer av högt värde används måttbeställda emballagelådor i trä som fylls med packchips

Enkla tips vid packning 

Packa i kartong

Packa aldrig tyngre än du själv orkar bära! 

Packa böcker 

Böcker ska packas i botten på kartongen, gärna inbundna och pocket varvat så att vikten blir jämnt fördelat. Fyll inte en hel kartong med böcker! Det blir tungt att bära och det finns en risk att botten på kartongen går sönder. Fyll istället halva kartongen med böcker och andra halvan med lätta material, exempelvis kuddar, filtar och gardiner. 

Packa porslin 

Börja alltid med att lägga ett lager bubbelplast i botten på kartongen. Därefter slås porslin och glas in i silkespapper eller bubbelplast. Tallrikar ska ställas ståendes på högkant. Fyll inte en hel kartong med porslin, utan fyll gärna med andra lätta och vadderade material. 

Märk kartongerna 

Alla kartonger ska vara märkta med namn, adress och telefonnummer. Skriv texten på två av sidorna, ovansidan behöver inte märkas då texten inte syns när kartongerna är staplade ovanpå varandra. 

Möbler 

De möbler ni väljer att skicka med utlandsflytt filtas och tejpas in av oss. Möbler med lådor, exempelvis byråer, töms på tyngre material. 

Packade tavlor.
Packade tavlor.
Ej godkända flyttlådor av modell
Ej godkända flyttlådor av modell "enkelwell". Dessa avrådes att använda.
Garderobskartong för hängande kläder.
Garderobskartong för hängande kläder.
Emballering av möbler.
Emballering av möbler.
Tallrikar packas stående. Observera tjocklek på kartongen.
Tallrikar packas stående. Observera tjocklek på kartongen.
Möbler filtas in och tejpas.
Möbler filtas in och tejpas.
Lösa hyllplan packas med bubbelplast.
Lösa hyllplan packas med bubbelplast.
Riktiga svensktillverkade flyttlådor med dubbelwell.
Riktiga svensktillverkade flyttlådor med dubbelwell.